Monday 3 March 2014

3 Μαρτίου 2014: Παγκόσμια Ημέρα 'Αγριων Ζώων και Φυτών



Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η 68η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου ως τη Παγκόσμια Ημέρα 'Αγριων Ζώων και Φυτών για να υποστηρίξουν την ευαισθητοποίηση της άγριας πανίδας και χλωρίδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα της έγκρισης της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας του 1973, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι το διεθνές εμπόριο δεν απειλεί την επιβίωση των ειδών. 



Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριων Ζώων και Φυτών αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις πολλές όμορφες και ποικίλες μορφές της άγριας πανίδας και χλωρίδας και για την ευαισθητοποίηση της πληθώρας των παροχών που προβλέπει τη διατήρηση του ανθρώπινου είδους. Την ίδια στιγμή, η ημέρα μας υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας κατά του εγκλήματος προς την άγρια ζωή, το οποίο έχει εκτεταμένες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. 



Η άγρια ζωή έχει μια εγγενή αξία και συμβάλλει στις οικολογικές, γενετικές, κοινωνικές, οικονομικές, επιστημονικές, μορφωτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αισθητικές πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης και της ευημερίας του ανθρώπου. Για τους λόγους αυτούς, όλα τα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και των άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και η κοινωνία των πολιτών, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των ατόμων, καλούνται να τηρούν και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους σε αυτή τη παγκόσμια γιορτή της άγριας ζωής.





No comments:

Post a Comment